Roderik Six (1979) is literair journalist bij het weekblad Knack en columnist bij HP/DeTijd. Zijn debuutroman Vloed sloeg in als een splinterbom en werd bekroond met de Bronzen Uil voor het beste Nederlandstalige debuut.
In 2014 verscheen De Boekendokter, een veelgeprezen samenwerking met zijn jammerlijk overleden collega en vriend Thomas Blondeau.
Voor zijn tweede roman Val kreeg hij de Driejaarlijkse Prozaprijs van de provincie West-Vlaanderen.

Eind 2019 verscheen zijn onthutsende roman Volt, waarover Stefan Hertmans zei: ‘Stilistisch loepzuiver, filmisch en suggestief. Zelfs van een onwereldse poëzie. Een exotische droom als dystopie.’ (Herbekijk hier de foto’s van de boekvoorstelling)

In februari verschijnt Monster. Met chirurgische precisie snijdt Roderik Six de grote levensthema’s aan. In Monster serveert hij opnieuw een staaltje van zijn literaire talent. Een ontroerende roman over de liefde, en, onvermijdelijk, de dood.

Roderik Six woont en werkt in Gent. Daarnaast woonde hij in Amsterdam en verbleef hij ook een jaar op de ABC-eilanden waar hij ondermeer voor een Engelstalige krant schreef.

Zijn verhalen en reportages verschenen in talloze tijdschriften in binnen- en buitenland.

Management

Michaël Roumen
Postbus 92
2501 CB Den Haag
tel: +31 (0)642 13 62 12
email: michael@michaelroumen.com
web: www.michaelroumen.com