‘Roderik Six is een mindfucker die de lezer verwent met zijn grote liefde, de taal.’

Peter Verhelst

Val

Prometheus, 2015

Buy

Als uit het niets daagt een jonge stadsarts op in Fall, een klein vissersstadje omgeven door een immens woud. Hij komt als geroepen: Lyndon, de oude plattelandsdokter, is net overleden en de nieuwe dokter neemt intrek in zijn statig huis, te midden van de bossen. Op zijn rondes maakt hij kennis met een aantal kleurrijke figuren: de aan insomnia lijdende sheriff Dwight die hem ‘s nachts opbelt om hem de geschiedenis van Fall uit de doeken te doen, de verleidelijke Rose die een bordeel uitbaat, en de jonge leraar Jonathan die dolgraag een roman wil schrijven maar twijfelt aan zijn talent.
Maar hun verhalen beginnen al snel op een biecht te lijken – iedereen blijkt over een duister geheim te beschikken, en ook de arts zelf moet in het reine komen met zijn verleden. Was zijn komst naar Fall wel toeval?
Wanneer hij op Lyndons zolder een gruwelijk 8mm-filmpje ontdekt en in Fall vrouwen beginnen te verdwijnen, neemt het verhaal een donkere wending. Wat eens een idyllische plek leek, blijkt nu een donkere kanker te herbergen.

Met Val daalt Roderik Six af in de diepste krochten van de menselijke geest. Gewapend met stilistische brille gaat hij genadeloos op zoek naar het ultieme kwaad.

Want Fall woekert in ieder van ons.

Een verfilming van Val is in de maak bij productiehuis Caviar.

Awards & nominations

  • Bekroond met Driejaarlijkse Prijs voor Proza van de Provincie West-Vlaanderen
  • Longlist ECI-literatuurprijs 2016

Video

trailer VAL versie1 from Sven Verhaeghe on Vimeo.